Saturday, October 11, 2014

Vahepeal pole jõudnud taaskord midagi kirjutada, sest kogu aeg on mingi tegevus olnud. Nüüd siis on aega...

Kooli kohta saab siin öelda nüüd vast ka seda, et õppejõududega võib rahule jääda, sest nad räägivad väga hästi inglise keelt. Mitte nii nagu põlised inglise keelt rääkivad rahvad, vaid nii hästi, et olen nendega vast keeletasemelt samal pulgal.

Esimesel koolinädalal oli mul plaan minna Queenie kontserdile (tegemist on Queen'i laule esitava bändiga) ja siis kutsusin ka enda toakaaslase kaasa. See kontsert oli nii hea. Mis tegi selle nii heaks? Sest esitaja nägi välja nagu Freddie ja hääl oli ka kummaliselt sarnane. Taaskord võib öelda, et Praha üllatas mind.
Kas on sarnane või mitte?

Prahas leidsin ka ilusa vaatega Beer Garden'i, mis asub Praha ühes kõrgemas kohas ja sealt on väga ilus vaade Prahale, eriti veel päikseloojangul.

Nädala lõpetasin ka ühe hea tegevusega - tegin pühapäeva hommikul pannkooke. Ei olnud küll samu köögiriistasid nagu kodus on, kuid koogid tulid välja väga hästi. Muidugi ei teinud ma pannkooke ainult endale ja jagasin kookide koguse pooleks enda toakaaslasega. Ta oli üllatunud, et pannkoogid saavad nii head olla. Sama komplimenti kuulsin ka ühelt naabertoas olevalt tüdrukult. Teen neid ka mingil teisel korral uuesti.

Teisel koolinädalal oli kontsert Strahovis (tegemist on suure ühikakompleksiga, kus on elab väga palju tudengeid) nimega Strahov Open'er, kus esinesid paljud kohalikud bändid, kuid nendest kõige enam meeldis Austria bänd GinGa. Kuulasime mitmeid esitajaid, käisime seal ka kohapeale toodud ajutises muusikatelgis, kuid seal kaua ei olnud, sest suitsetamine häiris. Üritus ise algas kella 2 ajal ja oli tasuta, kuid meie läksime sinna alles õhtul ning kasutasime ka kaabelraudteed esimest korda siinoleku ajal.




Muidugi ei saa ka jätta mainimata seda, et nüüdseks on vast enamus inimesi, kes tulid Erasmusega siia õppima, põdenud läbi haiguse. Huvitav oli vaadata, kuidas alguses oli paar inimest haiged, siis tuli juurde ja juurde. Tegemist oli siis ikkagi kerge gripilaadse haigusega, mida ka mina põdesin. Mind aitas selles osas ka enda teadmine, et üheks parimaks ravimiks gripi vastu on juua kuuma õlut ja siis magama minna pärast seda. Ning kuna õlu on siin igal pool, siis ei olnud ka raske leida endale sobivamat. Nüüdseks on juba palju parem olla.
Seoses haigusega saan ka välja tuua ühe asja, mille osas paljud siiatulnud inimesed nõustuvad - baarides, pubides ja klubides võiks ikkagi olla suitsetamine keelatud. Praegu on siin nii, et võid keset tantsuplatsi suitsetada. Kuna see praegu nii on, et suitsetamine sisemistes ruumides on lubatud, siis tuleb ka seetõttu rohkem riideid pesta. 

Vahepeal sain ka ära näha siinse loomaaia ja pean tõdema, et see on tõesti parem kui Tallinna loomaaed. Siiski ei saa öelda, et see on midagi ulmeliselt head. Tingimused loomadele olid natuke paremad kui Tallinnas, kuid eks nende eelis siin on see, et neil on rohkem ruumi, kuhu loomi mahutada.Alustan siis kronoloogilises järjekorras liikumisega loomaaias.

Esimeseks loomaks olid hülged ja pingviinid. Ma nii tahtsin pingviine näha ja nüüd ka nägin. Tegemist oli siin siis Humboldt'i pingviiniga ja kahju on muidugi, et ainult ühte liiki pingviine nägin. Nüüd on vaja siis ka näha kas looduses või loomaaias teisi liike.

Liikusime edasi ja edasi, nägime linde ja ka naljakaid loomi, nagu näiteks:

Nägin esmakordselt ka Galapagoselt pärit Komodo draakonit, mis oli natuke hirmutav, sest ta suu ümbrus oli verine. Lisaks oli naljakas vaadata ka jääkarusid, kes tagusid vastu uksi, et saada siseruumi.



Seal oli ka mitu erinevat pavilioni, nagu näiteks Indoneesia dzungli pavilion, gorillade pavilion jne. Ja nende pavilionide puhul üllatas mind see, et põhimõtteliselt oli võimalik ka loomi katsuda. Mitte küll tiigreid ja muid kiskjaid, vaid näiteks nahkhiiri, linde jne. Mulle meeldis see osa loomaaiast väga, kus oligi võimalik loomi näha ainult sellisel viisil ja nägemist ei takistanud must klaas vms.
Klaas oli küll vahel, kuid ikkagi oli lahe nii lähedalt näha uusi loomi.

Avatud nahkhiirte ruum

Aafrika pavilionis olid seintes sellised avad, mille taga oli klaas ja sai näha mitmeid erinevaid putukaid, hiiri jne.

Gorillade pavilionis oli neist nii kahju, sest see ei ole üldse nende keskkond siin.

Nägin ka elevante ja esimest korda ka kaelkirjakuid, see oli päris lahe ikkagi näha nii kõrgeid loomi.

Mulle meeldis see pilt, et pidin tegema pildist pildi.

Lisaks üllatas mind ka see, et loomaaias oli kaabelraudtee, mis viis üles mäe otsa. See kogemus oli natuke hirmutav, kuid pärast oli ikkagi hea, et ei pidanud pikka maad maha kõndima.

Lisaks oli veel mõned huvitavad tähelepanekud:
Leidsin "Jääaja" Diego üles, kuid kus on Sid?

Siinsestel mägikitsedel on palju paremad tingimused kui Tallinna Loomaaias.

Pärast loomaaias käimist oli tunda, et jalad olid väsinud. Me olime seal käinud ringi umbes 6 tundi, mis oli üsna palju. Olgugi, et olin pärast väsinud, oli käik seda väärt.

No comments:

Post a Comment